Archiwum 17 sierpnia 2016


sie 17 2016 Domowe pączki lepsze od sklepowych!
Nie od dziś wiadomo, że każdy posiłek przygotowany własnoręcznie będzie o wiele lepszy od kupowanego. Nie inaczej jest w przypadku pączków.
 
W większości przypadków kupujemy je w sklepach, bowiem wydaje się nam, że ich samodzielne przygotowywanie jest bardzo trudne i czasochłonne. Warto w takim razie wiedzieć, że domowe pączki mogą być nieporównywanie lepsze od tych sklepowych, zaś samo ich przyrządzenie wcale nie wymaga żadnych wielkich umiejętności.
 
pączek na tłusty czwartek
 
Decydując się na domowe pączki wiemy przede wszystkim, co się w nich znajduje. Pączki produkowane masowo są pełne różnych chemicznych dodatków, które niekoniecznie są dobre dla naszego zdrowia. Sami możemy również wybierać ich smak i urozmaicać go na najróżniejsze sposoby, chociażby poprzez dodawanie do nich różnych składników.
 
Wymaga to oczywiście nieco czasu, ale kiedy już opracujemy własne sposoby na idealne pączki, zawsze będziemy mogli cieszyć się ich smakiem. Pączki sklepowe są zwykle bardzo tuczące.
 
Przygotowując je samodzielnie możemy natomiast wybrać takie składniki, które nieco zmniejszą ilość ich kalorii i sprawią, że będą zdrowsze.